Fragt til hele Danmark 49 kr. Fri fragt over 799 kr. Fragt til hele Danmark 49 kr. Fri fragt over 799 kr.
Forside / News / Kvinden bag The Sauce Department

Kvinden bag The Sauce Department

Grundlægger af The Sauce Department, Katrine Gede.(Her er jeg i fuld gang med at lave den ultimative flæskestegssandwich, hvor vores brune sauce er den ideelle makker. Opskriften på denne kommer om ikke så længe)

Hej med jer.

Jeg hedder Katrine og jeg er grundlægger af The Sauce Department. Jeg er en kæmpe madnørd og har en stor passion for at lave mad. I en travl hverdag med en masse børn, fuldtidsjobs og hobbyer, er det mit frirum at stå i køkkenet - det er her, at jeg slapper af og her, at jeg har noget “Katrine-tid”.
Jeg har elsket at lave mad siden jeg var helt lille og var med mine forældre i køkkenet. Det var her jeg indså, hvor meget omsorg, kærlighed, kreativitet og passion der ligger i at lave mad. 

Da jeg var 11-12 år var det mig, der stod for at lave andesaucen til jul. Her skulle jeg (med en smule hjælp) finde frem til den helt rigtige smag og konsistens, så vi ville ende med den perfekte julesauce - og det fik vi.
Fra da af begyndte min interesse for mad (og især sauce) at vokse, og det gik op for mig, hvor stor en betydning en sauce har for hele ens middag - for med en god sauce smager alting godt. 

Jeg har altid gået meget op i at forkæle og skabe en form for oplevelse for andre, når jeg laver mad. Jeg bruger lang tid på at udtænke opskrifter, købe gode råvarer, lave maden samt anrette den på en inspirerende og appetitvækkende måde, da jeg tror på, at alle disse ting har stor betydning for, hvordan maden bliver modtaget hos mine gæster. Jeg tror på, at mine børn, familie og venner bliver glade og føler sig forkælede når de sætter sig til bords og har en flot anrettet tallerken foran sig. 

Hjemme hos mig kan en kødsauce ikke tage under 5 timer at lave, da jeg elsker at bruge den tid der skal til for, at alle smagene kan komme frem. Mine børn synes nogen gange, at jeg er lidt skør, men sådan er det vel, når det er ens passion - man gør sig umage og går ikke på kompromis. Sådan er det i hvert fald for mig :) 

Jeg startede med at lave sauce, som vores venner og bekendte begyndte at købe - og lige pludselig gik det rigtig stærkt. En december solgte jeg andesauce hjemme fra mit hus og det gik så godt, at jeg endte med at stå og koge andefond og lave andesauce det meste af december måned, og kunne stadig have solgt 3 gange så meget, da rygtet spredte sig. Her fandt jeg ud af, at der var et hul i markedet og et behov for sauce af højeste kvalitet, som var nem at tilberede. Det er nemlig ikke alle, der har hverken interessen eller tiden til at lave en kvalitets sauce - men de fleste vil gerne forkæles gennem god mad.

Efter at have solgt en masse sauce og lavet utallige middagsselskaber med rigtige gode tilbagemeldinger fra familie og venner, besluttede jeg mig derfor for at springe ud i livet som selvstændig sauce-dame. Det var simpelthen noget, jeg blev nødt til at prøve af. Jeg startede med at købe 2 store 40 liters gryder, som jeg stod og lavede sauce i hjemme på min terrasse. Her begyndte jeg stille og roligt at finde frem til de saucer, der endte med at blive de 4 første i vores sortiment - Morkel, Okse Glace, Brun Sauce og Pebersauce.

Det er meget vigtigt for mig, at saucerne er lavet ordentligt. Alle saucer er baseret på fond af forskellige former for brunede ben og kød, tilsat grøntsager og urter - og indeholder hverken tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. At lave en god sauce er en lang proces, hvor alt skal koges ind, simre, reduceres, simre og smages til - faktisk tager alle vores saucer minimum 48 timer at lave. Til gengæld ender du også med at stå med en gourmetsauce, der kan få selv en udkogt kartoffel til at smage ekstraordinært.

Siden vores første 4 saucer blev lanceret er yderligere 3 kommet til - vores Cremede Pebersauce, vores Trøffelsauce og vores Andesauce - og vi har flere spændende ting i støbeskeen, som jeg glæder mig til at præsentere for jer. 

Dette indlæg blev til den lidt lange side, og de fremtidige blogindlæg vil formentlig ikke blive lige så lange. Jeg tænkte bare, at det kunne være sjovt at høre historien bag The Sauce Department - det er i hvert fald sådanne historier, jeg selv synes er spændende at høre om hos andre. 

Mange saucehilsner,
Katrine